Acasă Politic Sandu: Dodon e capul sistemului mafiot și e singurul oponent în alegeri

Sandu: Dodon e capul sistemului mafiot și e singurul oponent în alegeri

0

Maia Sandu anunță că a colectat deja numărul suficient de semnături pentru a putea fi înregistrată în cursa prezidențială din 1 noiembrie.

Totuși, susține liderul PAS, echipa sa folosește perioada de până la 1 octombrie (termenul limită pentru prezentarea listelor de subscripție – nota red.) „pentru a mai discuta cu oamenii”.

La fel, spune politicianul, unicul ei candidat în acest scrutin este Igor Dodon, motiv pentru care îndeamnă toți candidații de pe segmentul pro-european să se unească în turul II pentru a obține victorie în cadrul acestui scrutin. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru Agerpres.

„Suntem în proces de colectare a semnăturilor şi, chiar dacă am colectat numărul necesar de semnături, folosim această perioadă pentru a mai discuta cu oamenii, înainte ca să depunem actele şi să ne înregistrăm în calitate de candidat”, a declarat ea.

Maia Sandu a declarat că va face o campanie corectă și nu va ataca alți candidați pe segmentul de dreapta.

„Alegerile sunt din două tururi. În turul I avem mai mulţi candidaţi pe segmental pro-european. Noi o să facem o campanie corectă. Singurul nostru oponent în aceste alegeri este Igor Dodon şi eu cred că, în turul doi, candidatul care ajunge în turul doi de pe segmentul pro-european va reuşi să unească toate forţele pro-europene şi să mobilizeze toată lumea la vot, aşa încât să câştigăm aceste alegeri”, susține ea.

Întrebată dacă există deja o înţelegere cu liderul Platformei DA, Andrei Năstase, ca în turul II să se susţină reciproc, liderul PAS a spus că a vorbit despre acest lucru și anterior.

„Noi am spus de fiecare dată că o să îl sprijinim pe domnul Năstase dacă ajunge în turul doi şi, din câte am văzut, acum câteva zile şi domnul Năstase a spus acelaşi lucru, că mă va sprijini dacă ajung eu în turul doi”, a precizat Sandu.

Potrivit ei, Preşedinţia este doar prima luptă pe care trebuie să o câştige, şi, odată ce îl va înlătura pe Igor Dodon de la putere, „care la moment este capul sistemului mafiot”, instituţia Preşedinţiei va fi transformată într-o instituţie care să fie aliatul instituţiilor publice din Republica Moldova.

„Preşedintele are un rol în numirea judecătorilor, preşedintele este singura cheie în Consiliul Suprem de Securitate. Noi considerăm astăzi că corupţia este şi un risc major de securitate şi, prin instrumentele legale, o să contribuim la avansarea reformei justiţiei şi la construirea unor instituţii puternice de combatere a corupţiei. La următoarea etapă, evident, trebuie să curăţăm Parlamentul. Parlamentul actual este rezultatul unor alegeri care nu au fost nici libere, nici corecte, organizate de Plahotniuc (n.r. fostul lider al Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc) în 2019 după sistemul electoral mixt care i-a permis să distorsioneze voinţa poporului, şi la următoarea etapă va trebui să căutăm şi să găsim soluţii ca să avem alegeri anticipate în Parlament”, a punctat ea.

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.