Acasă Politic Sandu, dacă Stoianoglo ar câștiga alegerile: E pericol să se închidă ușa

Sandu, dacă Stoianoglo ar câștiga alegerile: E pericol să se închidă ușa

0

„Este pericol să se închidă ușa”. Este declarația candidatei PAS la alegerile prezidențiale, Maia Sandu, cu referire la impactul asupra aderării R. Moldova la UE în cazul în care alegerile ar fi câștigate de candidatul PSRM, Alexandr Stoianoglo. Afirmațiile au fost făcute într-un interviu pentru jurnalistul Dorin Galben.

„E pericol să se închidă ușa. Alegerile parlamentare sunt importante, dar e evident că el va reprezenta un impediment în integrarea europeană”, spune Maia Sandu, scrie agora.md.

În cadrul interviului, Maia Sandu a mai spus că „cei care-l finanțează și-l susțin pe Stoianoglo au acest obiectiv – să oprească Moldova din drumul ei major”.

De cealaltă parte, retorica lui Stoianoglo în privința integrării în UE pare a fi difuză. Stoianoglo, confirmă că deține și cetățenia României, care este stat membru al UE, dar continuă să susțină ideea că „primele persoane în stat trebuie să dețină doar cetățenia moldovenească.

În plus, la referendumul constituțional, Alexandr Stoianolgo a fost întrebat dacă a luat buletinul de vot. Acesta a spus că „nu”, deoarece „nu susține poziția guvernării actuale, pentru că este un referendum de modificare a Constituției, însă în același timp este un adept al aspirațiilor europene”.

Ulterior, candidatul socialiștilor a mai declarat: „Noi, moldovenii, suntem europeni nu doar geografic, ci și mental. (nr. rezultatele referendumului) A fost un protest împotriva puterii, nu împotriva Europei”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.