Acasă Politic „Să înceteze bătaia de joc.” Președintele „Pro Moldova” cere ca listele de...

„Să înceteze bătaia de joc.” Președintele „Pro Moldova” cere ca listele de așteptare pentru moldovenii care vor să se întoarcă acasă să fie publice

0

Președintele „Pro Moldova”, Andrian Candu i-a solicitat oficial ministrului de Externe, Oleg Țulea, ca listele de așteptare pentru moldovenii din străinătate care își doresc să se întoarcă acasă cu curse aeriene sau terestre organizate de autoritățile de la Chișinău să fie făcute publice. În solicitare, Candu menționează că a primit mai multe sesizări de la cetățenii care spun că nu pot obține informația privind componența acestor liste de așteptare.

„Prin faptul că nu se publică listele de repatriere, așa-numitele liste de așteptare, se crează o stare de continuă incertitudine pentru cetățenii în cauză, din motiv că ei nu cunosc dacă sunt incluși în aceste liste și respectiv, nu cunosc când vor putea, cel puțin aproximativ, să revină în Moldova”, se menționează în documentul adresat ministrului de Externe.

Liderul „Pro Moldova” mai subliniază că Ministerul de Externe încalcă principiul transparenței prin faptul că nu publică listele de așteptare.

„Să înceteze bătaia de joc față de conaționalii noștri, care de luni de zile încearcă să revină în țară și sunt lipsiți total de claritate!”, a spus Andrian Candu.

Astfel, „Pro Moldova” cere ca listele de așteptare pentru cetățenii moldoveni din străinătate, precum și criteriile de întocmire a acestora, să fie făcute publice până duminică, 3 mai. Ministerul de Externe de la Chișinău ar mai trebui să specifice în răspunsul lor și tipul de transport cu care moldovenii vor reveni acasă, ordinea, dar și data aproximativă la care se vor întoarce în țară.

Amintim că mai mulți dintre moldovenii rămași blocați în Polonia, care au cerut ajutorul autorităților de la Chișinău pentru a se întoarce în țară, s-au plâns că oamenii care au urcat totuși în autobuze au fost aleși în mod neclar.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.