Acasă Extern Rusia construiește un nou avion. De ce nu va avea ferestre

Rusia construiește un nou avion. De ce nu va avea ferestre

185
0
ads

Rusia lucrează la un nou avion Doomsday. Avioanele „Doomsday” sunt aeronave de comandă și control aeriene care pot fi utilizate pentru a evacua înalți oficiali în caz de urgență. Acestea sunt echipate cu tehnologia necesară pentru a direcționa forțele armate în caz de dezastru, precum un război nuclear, transmite SafeNews.md cu referire la Protv.ro.

Se pare că lucrările sunt în curs de desfățurare în Voronej, susține agenția de știri RIA Novosti, care citează o sursă din cadrul complexului militar-industrial de stat.

Agenția TASS scria în toamna anului trecut că noile avioane sunt versiuni modificate ale avionului Ilyushin Il-96-400M, notează Business Insider. 

Ria Novosti mai susține că forțele rusești ar trebui să primească cel puțin două astfel de aeronave – cea aflată în producție și încă una.

Este de așteptat ca noile avioane să le înlocuiască pe cele mai vechi, Il-80, care sunt versiuni militare ale celor de pasageri Il-86. Ca un exemplu, avioanele Doomsday nu au ferestre, pentru a-i proteja pe cei din interior de o explozie nucleară.

Sursa citată mai spune că noile aeronave ar avea o autonomie mai mare decât predecesoarele și că pot poti asigura comunicarea pe o rază de aproape 6.000 de km.

Despre avioanele rusești Doomsday se cunosc foarte puține detalii. Mai multe lucruri se cunosc despre versiunile americane.

Doomsday-urile americane sunt E-4B, versiuni militarizate ale avioanelor Boeing 747-200. Americanii spun că acestea sunt protejate împotriva impulsurilor electromagnetice și efectelor nucleare. Cel puțin un avion E-4B este tot timpul pregătit și gata de intervenție.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here