Acasă Social Reuniunea Consiliului European: UE va continua să ajute R. Moldova

Reuniunea Consiliului European: UE va continua să ajute R. Moldova

0

Uniunea Europeană va continua să furnizeze tot sprijinul relevant pentru abordarea de către Republica Moldova a provocărilor cu care se confruntă ca urmare a războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, se arată în concluzia reuniunii Consiliului European de ieri, 27 iunie.

Totodată, UE va continua să ofere ajutor pentru consolidarea rezilienței, securității și stabilității Republicii Moldova care se confruntă cu activități de destabilizare desfășurate de Rusia.

Nu în ultimul rând, Europa va oferi sprijin și în contextul referendumului și alegerilor din toamnă.

„Consiliul European salută angajamentele bilaterale ale unor state membre în sprijinul misiunii de parteneriat a Uniunii Europene (EUPM Moldova) în vederea consolidării rezilienței sectorului de securitate.

Consiliul European salută adoptarea cadrului de negociere și organizarea primei Conferințe interguvernamentale privind aderarea Republicii Moldova. Uniunea Europeană va continua să colaboreze îndeaproape cu Republica Moldova și să sprijine eforturile de reformă ale acesteia pe calea sa europeană”, se menționează în document.

Euco Conclusions 27062024 Ro by Safe Marketing

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.