Acasă Social Republica Moldova a crescut în clasamentul criminalității în rândul țărilor europene

Republica Moldova a crescut în clasamentul criminalității în rândul țărilor europene

0

Republica Moldova a crescut în clasamentul criminalității în rândul țărilor europene, ocupând locul patru.

Datele din cadrul cercetărilor efectuate au fost prezentate de portalul Numbeo.

Potrivit point.md, indicele infracțiunilor din Moldova a fost de 46,03, iar indicele de securitate 53,97. Studiul a inclus datele pentru prima jumătate a anului 2020.

Potrivit acestuia, Ucraina conduce ratingul infracțiunii cu un indicator de 48,84%. Indicele de securitate al statului vecin a fost de 51,16%. Locul doi ocupă Suedia cu un indice de criminalitate de 47,43%, urmată de Franța cu 47,37%.

În total, în acest clasament au participat 41 de țări europene. România s-a clasat pe locul 29, Rusia pe locul 12, iar Belarus 34. Slovenia, Insula Man și Elveția sunt printre cele mai sigure țări.

Menționăm că anul trecut Moldova a ocupat locul 5 în acest rating cu indicatorul 45,70.

Numbeo este cea mai mare bază de date din lume, care este formată pe baza informațiilor de la turiști și rezidenți din orașe și țări din întreaga lume.

Indicele criminalității este o estimare a ratei generale a criminalității într-un anumit oraș sau țară.

„Noi considerăm rata infracțiunii sub 20 foarte scăzută, rata infracțiunii între 20 și 40 scăzută, rata criminalității între 40 și 60 moderată, rata infracțiunii între 60 și 80 ridicată și rata criminalității peste 80 foarte mare”, indică portalul Numbeo.

știri.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.