Acasă Social Regim special de lucru, instituit pentru toți bugetarii din R. Moldova

Regim special de lucru, instituit pentru toți bugetarii din R. Moldova

0

Astăzi, Guvernul a instituit un regim special de muncă pentru toți bugetarii din țară, după ce în Republica Moldova au început să fie înregistrate tot mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus. Conform hotărârii de astăzi, în unitățile bugetare din țară se va lucra în următoarele condiții.

  1. începând cu 15 iunie, conducătorii unităților bugetare din subordinea Guvernului vor dispune munca în schimburi a câte două cicluri periodice consecutive; munca la distanță; atragerea la muncă în oficiu doar a personalului strict necesar;
  2. Guvernul recomandă unităților publice independente să aplice pct.1.

Normele dispuse nu se aplică instituțiilor medicale, poliție, vamale, pompieri și altele.

În debitul ședinței, premierul a enumerat și motivele care ar sta la baza depistării numărului mare de infectări:

  • ridicarea interdicțiilor, revenirea bugetarilor la muncă și inacțiunea organelor de constatare (poliție);
  • unele persoane nu conștientizează existența și pericolul pe care îl reprezintă noul coronavirus;
  • a crescut capacitatea de testare de 10 ori, iar în prezent sunt efectuate mai multe teste.

Premierul a menționat că toți trebuie să revină la aceeași abordare de până la 15 mai 2020, pentru sporirea disciplinei și conformării reprezentanților statului și cetățenilor la cerințele impuse.

Chicu a solicitat administrațiilor municipale din Chișinăul și Bălți să adopte măsuri speciale în privința transportului public, pentru a se reduce riscul infectării cu COVID-19.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.