Acasă Politic Referendumul din 20 octombrie: CEC a înregistrat al cincilea participant

Referendumul din 20 octombrie: CEC a înregistrat al cincilea participant

0

Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat încă un participant la referendumul din 20 octombrie. Este vorba de Partidul „Renaștere”, apropiat lui Ilan Șor și condus de Vasile Bolea, scrie ziar.md.

Opțiunea aleasă de Partidul „Renaștere” la referendum este „NU”. Reprezentanții partidului spun că vor promova neparticiparea la referendum.

Aceasta este al cincilea participant înregistrat de CEC la referendumul privind integrarea R. Moldova în UE. De asemenea, CEC a înregistrat:

  • Partidul Comuniștilor din Republica Moldova s-a înregistrat cu opțiunea „NU”;
  • Partidul Politic Partidul Verde Ecologist  – „DA”;
  • Partidul Politic MIȘCAREA RESPECT MOLDOVA – „DA”;
  • Partidul Politic Alianța Liberalilor şi Democraților pentru Europa – „DA”.

Dreptul de a fi înregistrat în calitate de participant la referendum îl au:

  • partidele politice înregistrate până la data intrării în vigoare a actului cu privire la stabilirea datei referendumului;
  • blocurile electorale constituite și înregistrate în condițiile Codului electoral și în conformitate cu Instrucțiunea privind particularitățile constituirii și înregistrării blocurilor electorale;

Perioada de depunere a documentelor pentru înregistrarea în calitate de participant la referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024 este 21 august – 20 septembrie 2024, inclusiv.

Referendumul republican privind aderarea R. Moldova la UE va avea loc pe 20 octombrie, iar cetățenii vor răspunde la întrebarea „Sunteți pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”. Pe 20 octombrie 2024, în R. Moldova vor avea loc și alegeri pentru funcția de președinte.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.