În perioada 13-19 septembrie, echipele de asistență medicală urgentă au intervenit în urma a 15 solicitări pe motivul intoxicației cu ciuperci, în rândul a 12 adulți și trei minori.
În acest sens, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) vine cu recomandări în scopul prevenirii cazurilor de intoxicații cu ciuperci.
Recomandările ANSA:
– Ciupercile proaspete vor fi achiziționate numai din locuri special amenajate şi autorizate, care au fost supuse controlului sanitar-veterinar şi care asigură condiţiile de igienă;
– Evitarea procurării produselor alimentare (ciuperci) din locuri neautorizate („comerț stradal”), neetichetate/marcate corespunzător, fapt care contribuie la apariţia intoxicațiilorși expunerea consumatorilor unui pericol imminent;
– Consumul ciupercilor crude, chiar și a celor cunoscute, este strict contraindicată;
– Respectarea regimului termic la depozitarea ciupercilor proaspete, inclusiv regimul de prelucrare termică.
! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.