Acasă Social Recomandări de la ANSA pentru a evita intoxicațiile cu ciuperci

Recomandări de la ANSA pentru a evita intoxicațiile cu ciuperci

0

În perioada 13-19 septembrie, echipele de asistență medicală urgentă au intervenit în urma a 15 solicitări pe motivul intoxicației cu ciuperci, în rândul a 12 adulți și trei minori.

În acest sens, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) vine cu recomandări în scopul prevenirii cazurilor de intoxicații cu ciuperci.

Recomandările ANSA:

– Ciupercile proaspete vor fi achiziționate numai din locuri special amenajate şi autorizate, care au fost supuse controlului sanitar-veterinar şi care asigură condiţiile de igienă;

– Evitarea procurării produselor alimentare (ciuperci) din locuri neautorizate („comerț stradal”), neetichetate/marcate corespunzător, fapt care contribuie la apariţia intoxicațiilorși expunerea consumatorilor unui pericol imminent;

– Consumul ciupercilor crude, chiar și a celor cunoscute, este strict contraindicată;

– Respectarea regimului termic la depozitarea ciupercilor proaspete, inclusiv regimul de prelucrare termică.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.