Acasă Social Reacția POLIȚIEI în urma verificărilor de la sediul PAS: ”Poliția nu inspectează,...

Reacția POLIȚIEI în urma verificărilor de la sediul PAS: ”Poliția nu inspectează, ci doar informează”

1

Poliția nu inspectează, ci doar întreprinde activități de informare a reprezentanților partidelor politice în contextul preelectoral pentru a nu admite cazuri de vandalizări, deteriorări asupra sediilor partidelor politice. Este reacția Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău după ce câțiva polițiști și-au făcut apariția la sediul PAS.

Astfel, în legătură cu prezența polițiștilor astăzi, la sediul unui partid politic, Poliția vine cu precizări:

Ținem să informăm, contrar versiunilor vehiculate pe rețelele sociale, nu a avut loc nici o inspectare de evaluare, polițiștii doar s-au prezentat și au făcut schimb de numere de telefoane cu reprezentanții partidului politic. Solicităm partidelor politice să accepte măsurile de siguranță întreprinse de către angajații poliției și să nu ne atragă în jocuri politice. Poliția doar își îndeplinește atribuțiile de serviciu. Poliția permanent întreprinde activități de informare și prevenire la organizații, întreprinderi, instituții, pentru prevenirea furturilor, actelor de huliganism, în cadrul cărora se duc discuții cu administrația și le sunt înmânate material informativ cu recomandări de prevenție.

Amintim că Poliția a făcut o inspecție inopinată la sediul PAS. Despre aceasta a anunțat secretarul general al partidului, Andrei Spînu. Într-o postare pe o rețea de socializare, Andrei Spînu scrie că azi cei de la PAS au fost vizitați de 3 polițiști. Potrivit informațiilor, oamenii legii au comunicat că au ordin de inspectare a sediilor partidelor și a tuturor companiilor. Pe de altă parte, nimeni nu a primit niciun document oficial despre această vizită.

„La sediul PAS, azi am fost mirați de vizita neanunțată a 3 polițiști. Ne-au comunicat că au ordin de inspectare a sediilor partidelor și a tuturor companiilor. Însă, nu am primit anterior niciun document oficial.
Pe această cale, solicităm dlui Voicu să confirme legalitatea acestor inspecții și să explice care este scopul acestora. Le solicităm lui Voicu și Dodon să lase polițiștii să-și facă meseria și să nu-i trimită în misiuni politice.
Dragi polițiști, dvs meritați tot respectul și vă rugăm să nu dați curs indicațiilor ilegale ale superiorilor dvs. Timpul lor a trecut. Vin vremurile bune și pentru poliția Republicii Moldova”, a scris secretarul general al PAS.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.