Acasă Justiţie Reacția PG după acuzațiile lansate de Viorel Morari: ”Libertatea de exprimare este...

Reacția PG după acuzațiile lansate de Viorel Morari: ”Libertatea de exprimare este un drept fundamental, care nu poate fi îngrădit nici inculpaților”

0

Procuratura Generală vine cu o replică față de declarațiile și acuzațiile aduse de Morari în adresa procurorului general, Alexandr Stoianoglo. Potrivit instituției, „libertatea de exprimare este un drept fundamental, care nu poate fi îngrădit nici inculpaților”.

Libertatea de exprimare este un drept fundamental, care nu poate fi îngrădit nici inculpaților, inclusiv lui Veaceslav Platon și Viorel Morari. Procuratura va continua să depună eforturi pentru investigarea dosarelor în care cei doi figurează, respectându-le, concomitent, toate drepturile procesuale”, a comunicat purtătorul de cuvânt al PG, Maria Vieru, reporterilor de la zdg.

Amintim că miercuri, 2 decembrie, procurorul-șef suspendat al PA, Viorel Morari a susținut un briefing de presă în cadrul căruia a declarat că actualul procuror general aplică duble standarde în gestionarea dosarelor dar și atunci când face declarații publice. Mai mult Morari susține că procurorul general nu are competențe de a prezenta rezultate pe investigarea dosarelor și asta pentru că nu ar fi avut niciodată activitatea de investigator, subliniind faptul că Stoianoglo ar fi deținut funcții manageriale.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.