Acasă Social Reacția Ministerului Sănătății după ce directorul de la Spitalul Clinic Republican a...

Reacția Ministerului Sănătății după ce directorul de la Spitalul Clinic Republican a facut declarații privind medicul infectat cu coronavirus

0

Ministerul Sanatatii vine cu o reactie, dupa ce directorul de la Spitalul Clinic Republican a oferit detalii despre medicul infectat cu coronavirus.

In acest sens, autoritatile au emis un comunicat sec, fara sa spuna care este situatia in spital si care este impactul faptului ca 6 medici sunt in carantina.

Comunicatul emis de Ministerul Sanatatii, Muncii si Protectiei Sociale:

„Protectia lucratorilor medicali este prioritara in actuala situatie epidemiologica la COVID-19 in Republica Moldova.

Ministerul impreuna cu expertii OMS au instruit personalul medical din institutiile strategice desemnate in tratamentul pacientilor cu COVID-19, care se afla pe prima linie in lupta cu virusul si continua sa instruiasca medicii si asistentele medicale din toate celelalte institutii medicale din tara. La fel, tot personalul medical este asigurat cu echipamente de protectie.

Situatia epidemiologica prin COVID-19 este critica in toate tarile din regiune si starea psiho-emotionala a personalul medical este un element important.

Ministerul Sanatatii, Muncii si Protectiei Sociale face apel la institutiile mass-media de a nu face senzatii si de a respecta dreptul la viata privata a personalului medical. De competenta si disponibilitatea lor de a se dedica deplin si chiar mai mult, vor depinde sute de vieti.

Ministerul Sanatatii, Muncii si Protectiei Sociale mai face apel catre toti cetatenii de a respecta regimul de autoizolare, de a sta acasa, iar atunci cind apeleaza la ajutorul medicilor, sa relateze date si informatii corecte si veridice. De noi toti depinde sanatatea lucratorilor medicali”, se arata in comunicatul emis de responsabilii de la Ministerul Santatii, Muncii si Protectiei Sociale.

Contactati de PRO TV, ieri responsabilii de la ministerul Sanatatii ne-au spus ca niciun medic de la Spitalul Clinic Republican nu este infectat.

Autoritatile vorbesc despre dreptul la viata privata a personalului medical, asta dupa ce presedintele Igor Dodon a dezvaluit, in cadrul unui briefing de presa, numele primei persoane diagnosticata cu coronavirus.

„In tara sunt 500 de persoane cu acelasi nume”, a reprosat Igor Dodon, fiind acuzat ca a incalcat grav dreptul la protectia datelor cu caracter personal.

Astazi, directorul Spitalului Clinic Republican a confirmat pentru PRO TV ca un medic reanimatolog a fost diagnosticat pozitiv cu coronavirus. Femeia lucra in sectia de terapie intensiva, unde sunt bolnavii care se afla in stare extrem de grava. Anatol Ciubotaru ne-a spus ca medicul a fost diagnosticat cu Covid-19 acum doua zile, iar ceilalti doctori care au fost in tura cu ea, sase la numar, sunt in carantina la domiciliu.

In prezent, in Moldova sunt 80 de persoane diagnosticate cu coronavirus.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.