Acasă Politic Reacția lui Ion Chicu, la criticile europarlamentarului Siegfried Muresan: ”Ratați, nimic în...

Reacția lui Ion Chicu, la criticile europarlamentarului Siegfried Muresan: ”Ratați, nimic în viață și în țară realizat, numai de „adus mingi” buni”

1

Premierul Ion Chicu continuă să-și arunce obrăznicia în adresa reprezentanților Uniunii Europene și aduce critici României, spunând că aceasta „geme de cea mai mare corupție din Europa”. Se întâmplă după ce președintele Delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Moldova, Siegfried Mureșan, a publicat pe pagina sa de facebook un text în care critică acțiunile actualului Guvern în ceea ce privește implementarea reformelor.

Guvernul Republicii Moldova eșuează în gestionarea crizei COVID-19 fiindcă a eșuat și în implementarea reformelor”, a scris europarlamentarul pe pagina sa de facebook, făcând trimitere la un raport al Serviciului de Cercetare al Parlamentului European privind punerea în aplicare a Acordului de Asociere a UE.

Replica premierului R.Moldova nu s-a lăsat mult așteptată. Într-o postare pe o rețea de socializare, șeful Cabinetului de miniștri recurge la catalogări și ofense, precum și utilizează un limbaj non-diplomatic, agresiv, în textul său.

Stau si mă uit eu la băiețașii ăștea români oploșiți prin structurile europene, care vin cu „patronajul” peste noi… Ratați, nimic în viață și în țară realizat, numai de „adus mingi” buni…”, s-a răstit Ion Chicu.

Deși chiar în dimineața zilei de astăzi, premierul publicase un text în care spunea că cel mai important obiectiv este „Unirea” cu Uniunea Europeană, acesta nu a ezitat să atace România, țară membră a UE, care a venit cu un ajutor în valoare de aproape 3,5 milioane de euro pentru R.Moldova în lupta cu noul coronavirus.

Ce-ai făcut june în țara ta, că geme de cea mai mare corupție din Europa? Ai numai în județul Suceava jumate din numărul de bolnavi COVID19 înregistrați în toată țara mea. Și medici, cam tot atâți. Județele moldovenești au 40% din decedați din total pe România. Și de 2 ori mai mulți decedați moldoveni în dreapta Prutului, decât în stânga, deși numărul populației este egal

În continuare, Ion Chicu afirmă că pentru el contează doar „ opinia moldovenilor”.

Pentru noi este foarte importantă opinia cetățenilor noștri despre activitatea guvernului. Și doar critica moldovenilor pentru noi contează. Atacurile concertate ale unor personaje, cu pretenții de avocați ai Moldovei, pot să-i impresioneze doar pe patronii lor. Pe mine – deloc”, a conchis acesta.

Precizăm că nu este pentru prima dată când premierul R.Moldova, Ion Chicu, utilizează astfel de formulări în adresa UE și a reprezentanților săi. Anterior, în timp ce ocupa funcția de consilier al președintelui Igor Dodon, acesta publica un text critic în adresa partenerilor de dezvoltare. Totuși, acestea au fost șterse de pe pagina sa imediat după ce a fost desemnat candidat la fotoliul de prim-ministru. Ambasadorul UE la Chișinău reacționase la aceste declarații, spunând că, totuși, „R.Moldova se poate baza pe sprijinul consecvent al Uniunii Europene”.

Ulterior, șeful Executivului s-a justificat afirmând că interpretările au fost „distorsionate”.

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.