Acasă Justiţie Reacția lui Cavcaliuc, după anunțul că a fost dat în căutare

Reacția lui Cavcaliuc, după anunțul că a fost dat în căutare

649
0
ads

După comunicatul Procuraturii Generale prin intermediul căruia se anunță despre faptul că Gheorghe Cavcaliuc, liderul PACE, a fost dat în căutae, ultimul a venit cu o reacție. Astfel, printr-o postare pe o rețea de socializare, Cavcaliuc anunță că este în drum spre casă.

Nu m-am eschivat și nu mă eschivez, chiar în aceste momente sunt cu familia în drum spre casă. Am cerut recuzarea procurorilor cu care sunt în conflict de interese și care nu-mi garantează un proces echitabil. Am informat oficial PG și procuratura din Sîngerei că avocații sunt în concediu anual, oficial, iar eu cu familia în concediu.
Se vede cu ochiul liber că graba cu care se merge, abuzurile vădite umflând dosarul ,,zilionca’’, instrumentat la comandă, vor să distragă atenția de la problemele grave care sunt în organele procuraturii și să curățe imaginea foarte șifonată prin tărăgănarea multor altor cazuri răsunătoare care se mușamalizează, Furtul Miliardului, Landromatul Rusesc, filajul Judecătorilor și altele. Cred că și presa dar și societatea, vede aceste duble standarte și viteza de acțiune într-un dosar de 2 bani, supt din deget unde sunt vizate 2 rude, eu ne fiind la fața locului la momentul incidentului și comparația cu alte cazuri enumerate mai sus.
Repet, odată cu revenirea avocaților mei din concediu și recuzarea procurorilor care au inițiat și instrumentează această cauză la comandă, mă voi prezenta și îmi voi apăra onoarea și demnitatea, demonstrându-mi nevinovăția într-un proces echitabil. Anume aceste abuzuri trebuie investigate de Procuratura Generală, nu conflictul dintre 2 rude din Sîngerei. Dacă nu-mi voi găsi dreptatea în instituțiile naționale, mă voi adresa în instituțiile internaționale, unde e cea mai mare probabilitate că Republica Moldova va fi condamnată pentru un dosar politic instrumentat la comandă, ascris Cavcaliuc.

Amintim că Procuratura raionului Sângerei a decis disjungerea și trimiterea în judecată a cauzei penale în care patru membri ai partidului PACE sunt acuzați de ”huliganism comis de două sau mai multe persoane”.

De asemenea, urmare a eschivării președintelui respectivei formațiuni de la organul de urmărire penală, Procuratura raionului Sângerei a dispus anunțarea acestuia în căutare.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here