Acasă Extern Reacția Europei după ce Putin a anuțat că schimbă doctrina nucleară

Reacția Europei după ce Putin a anuțat că schimbă doctrina nucleară

0

Președintele rus, Vladimir Putin, a anunțat joi că vrea să folosească arme nucleare și împotriva unor țări care, fără a avea așa ceva, sunt sprijinite de puteri nucleare. UE a reacționat prompt.

Noile amenințări ale liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, de a folosi arme nucleare împotriva țărilor non-nucleare sunt încă un exemplu al comportamentului său iresponsabil și nu vor influența decizia Uniunii Europene de a continua să sprijine Ucraina, scrie stirileprotv.ro.

Întrebat cum va reacționa UE la o nouă scădere a pragului de utilizare a armelor nucleare rusești împotriva statelor non-nucleare, pe care Putin a declarat-o pe 25 septembrie, Peter Stano, purtător de cuvânt al Uniunii Europene, a subliniat că Putin „joacă la noroc cu armele sale nucleare”.

„Aceasta este doar o continuare a unui comportament foarte iresponsabil și inacceptabil din partea lui Putin, arătând asta practic întregii lumi – în special în timpul Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite”, a subliniat el.

Oficialul UE a remarcat că șeful Kremlinului „nu se sfiește să joace la nesfârșit pariul nuclear”.

„Noi, desigur, respingem ferm aceste amenințări, iar poziția Uniunii Europene rămâne neschimbată”, a subliniat Stano, citat de Ukrainska Pravda.

Șeful NATO, sceptic cu privire la amenințările lui Putin

El a remarcat, de asemenea, că UE încearcă să transmită această poziție partenerilor internaționali, atrăgându-le atenția asupra modului iresponsabil al lui Putin, mai ales având în vedere că el reprezintă un membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, a cărui principală sarcină și datorie este menținerea păcii în lume.

„Acest lucru se încadrează în tiparul comportamentului său de până acum, dezvăluindu-și adevărata față în timpul unui eveniment internațional foarte important, la nivel înalt, care se desfășoară chiar acum la New York”, a concluzionat Stano.

La 25 septembrie, liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a operat modificări la doctrina de descurajare nucleară a Rusiei.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a precizat că este sceptic cu privire la amenințările liderului rus Vladimir Putin, care vin pe fondul discuțiilor privind permiterea Ucrainei să lanseze rachete cu rază lungă de acțiune în Rusia.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.