Acasă Extern Rata dobânzii cheie în Rusia atinge un nou record absolut

Rata dobânzii cheie în Rusia atinge un nou record absolut

0

Banca Rusiei și-a majorat rata cheie cu 200 de puncte de bază, la 21%.

„Cheltuielile bugetare suplimentare și extinderea asociată a deficitului bugetar federal în 2024 au efecte pro-inflaționiste. Este necesară o înăsprire suplimentară a politicii monetare pentru a asigura revenirea inflației la țintă și pentru a reduce așteptările inflaționiste”, a spus Banca Centrală într-un comunicat, citat de publicația independentă Meduza, scrie stirileprotv.ro.

Banca Rusiei nu exclude ca la următoarea ședință, programată pentru 20 decembrie, să se ia o decizie de majorare în continuare a ratei cheie.

21% este o rată cheie record în istoria Rusiei.

După începerea invaziei pe scară largă a Ucrainei de către trupele ruse în februarie 2022, Banca Centrală a ridicat rata la 20%, care era un nivel record la acea vreme.

Cu toate acestea, în aprilie 2022, rata a fost redusă la 17%, iar până în septembrie a scăzut la 7,5% și a rămas la acest nivel până în iulie 2023.

De la sfârșitul lunii iulie 2023, Banca Centrală a început să majoreze ratele.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.