Acasă Social Rând la laboratoare private: Oamenii fac cozi pentru a se testa la...

Rând la laboratoare private: Oamenii fac cozi pentru a se testa la COVID-19

0

Sute de oameni se adună zilnic lângă laboratoarele private din Capitală pentru a se testa la coronavirus, chiar dacă achită pentru acest serviciu în jur de 700 de lei.

Unii fac teste pentru propria lor siguranță, dar și a familiilor, alții – pentru că vor să plece peste hotare. Până să intre în interior, persoanele trec și testul termometrului.

„Pur și simplu am avut două zile temperatură și ca să mă conving că totul este în ordine să trec testul. V-ați izolat de familie? La mine copii sunt la Chișinău și pentru siguranță să trecem testul”, a declarat un bărbat.

„Trebuie să plec peste hotare. Pentru ca să trec granița în liniște trebuie să am rezultatul testului”, spune un alt bărbat.

Zilnic, în acest laborator sunt prelevate în jur de 300-400 de persoane. Munca angajaților din laborator începe la 7:30, când afară așteaptă deja în jur de 30 de persoane. La fiecare două ore, specialiștii își schimbă echipamentul de protecție.

În prezent, testele pot fi efectuate în cadrul celor câtorva laboratoare publice, dar și în centrele private.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.