Acasă Extern Putin explică cauza creșterii record la prețul gazului în Europa

Putin explică cauza creșterii record la prețul gazului în Europa

0

Președintele rus Vladimir Putin a numit motivele crizei energetice din Europa, menționând că a fost cauzată de lipsa capacităților de rezervă mari.

„Ponderea surselor de energie regenerabilă a crescut în UE în ultimii zece ani. Cu toate acestea, principala caracteristică distinctivă a acestui sector este inconsecvența producerii de energie electrică. Sunt necesare capacități mari de rezervă și dacă există eșecuri grave de producție din cauza condițiilor meteo, atunci rezerva pur și simplu nu este suficientă”, a spus Putin în sesiunea plenară a Săptămânii Energiei din Rusia, transmite SafeNews.md cu referire la Life.

Putin a menționat că exact acest lucru s-a întâmplat atunci când a apărut lipsa electricității din cauza scăderii producției parcurilor eoliene.

Prețurile sale au crescut. Putin a precizat că creșterea prețurilor la gaz a fost rezultatul unui defici de energie și nu invers, îndemnând să nu se schimbe totul de la un cap dureros la unul sănătos.

Situația de pe piața gazelor naturale, spre deosebire de cea a petrolului, nu arată echilibrată și previzibilă, a adăugat Putin.

Și principalul motiv este că nu totul depinde de producători. Consumatorii de gaz joacă nu mai puțin, dacă nu chiar un rol important în acest sens.

Putin a numit, de asemenea, deosebit de important în acest moment dificil să se creeze mecanisme pentru stabilizarea pe termen lung a pieței energiei.

Anterior, secretarul de presă prezidențial, Dmitri Peskov, a spus că Rusia a crescut la maxim posibil aprovizionarea cu gaze către Europa.

La rândul său, Kremlinul a evaluat îndeplinirea obligațiilor contractuale ca fiind „ireproșabilă”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.