Acasă Politic PUN: De ce Chicu blamează opoziţia pentru o decizie a Curții Constituţionale,...

PUN: De ce Chicu blamează opoziţia pentru o decizie a Curții Constituţionale, care este apropiată socialiştilor?

0

Prim-vicepreşedintele Partidului Unităţii Naţionale Vlad Ţurcanu se arată nedumerit de decizia Curţii Constituţionale de a suspenda Legea pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea şi mai ales de faptul că premierul Ion Chicu învinovăţeşte opoziţia de acest lucru, în condiţiile în care, spune Ţurcanu, actuala componenţă a Curţii este una apropiată socialiştilor.

„Este un joc de-a cuiva de la Curtea Constituţională. Să ne amintim: Această componenţă a CC a fost alcătuită de o manieră care a lăsat loc pentru foarte multe critici. Este o componenţă foarte apropiată de socialişti. Şi atunci ne întrebăm: De ce domnul Chicu blamează opoziţia pentru o decizie pe care a dat-o Curtea Constitutională, care este aproape de socialişti?

„Temerea mea, mă refer la consecinţele pe care le poate avea o iresponsabilitate ieşită din comun de care dau dovadă unii politicieni, teama mea că CC, Guvernul condus de domnul Chicu şi alte figuri politice au pierdut contactul cu realitatea. Din cauza acestei situaţii greu de administrat şi a lipsei de professionalism, au găsit un paratrăsnet au găsit o posibilitate, au inventat-o, pentru a da vina pe altcineva”, a declarat Vlad Ţurcanu în cadrul emisiunii Punctul pe AZi.

Vlad Ţurcanu spune că guvernare a adoptat o critică agresivă şi critică în adresa competitorilor politici, pe când aceştia ar trebui să se solidarizeze împotriva COVID-19.

„Au adoptat o retorică critică, agresivă, la adresa unor competitor politici. Păi nouă ne arde de politică?  Noi acum trebuie să facem fiecare dintre noi ceea ce putem face ca să rezolvăm ceea ce se poate rezolva. Acum nu e timpul de politică. Dacă e să ne uităm la alte ţări, toată lumea care înţelege riscurile acestui virus au lăsat politica la o parte şi au început să se ocupe de lucruri care ţin de viaţă şi moarte”, declară Ţurcanu. 

Amintim că ieri, Curtea Constituţională a anunţat  suspendarea Legei prin care Guvernul şi-a asumat răspunderea. Premierul Chicu a învinovăţit pentru asta opoziţia, întrucât partidele din opoziţie au depus sesizări la Curtea Constituţională.

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.