Acasă Politic PSRM spune că nu mai este timp pentru a aproba modificările la...

PSRM spune că nu mai este timp pentru a aproba modificările la Codul Electoral. Bolea, către PAS: Se comportă ca niște copii de grădiniță

0

Nu mai este suficient timp pentru a aproba în a doua lectură modificările la Codul Electoral, întrucât perioada electorală începe pe 25 august. Astfel, președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, socialistul Vasile Bolea, a răspuns apelului lansat de deputatul PAS Sergiu Litvinenco, care a insistat pe votarea de urgență a proiectului respectiv, ținându-se cont de recomandările Comisiei de la Veneția. Mai mult, parlamentarul PSRM a spus că „cei de la PAS se comportă ca niște copii de grădiniță”. „Probabil cineva dintre ei e bolnav, să dea testul la COVID-19 ca să-și revină, să se trezească odată”, a adăugat socialistul.

„Când o lună în urmă strigau și obstrucționau adoptarea acestui proiect în a doua lectură, ei au avut un discurs politic, se jucau de-a țara în „bunghi”. Azi le-a venit mintea cea de pe urmă. Nu le pasă. Consideră că o abordare politică o să le aducă dividende politice. Ați arătat că sunteți mincinoși, manipulatori și nu aveți o abordare profesionistă”, a declarat Vasile Bolea în cadrul unui briefing de presă.

Socialistul a respins acuzațiile potrivit cărora PSRM ar urmări fraudarea alegerilor:

„Uitați-vă cine conduce CEC. Dorin Cimil a fost propus în această funcție de către PAS în vara anului trecut. Ba mai mult, cunoaștem că unele mișmașuri ar putea să fie făcute la secțiile de votare. Partidele deleagă câte un reprezentant. La aceste secții de votare PSRM va avea un membru din nouă sau din 11, acolo unde secțiile sunt mai mari. Iar cei din opoziție, care azi s-au unit toți, o să aibă 4-5 și mai mulți reprezentanți în aceste secții de votare. Cele mai multe capacități de fraudare le au partidele de opoziție, deoarece fiecare dintre ele va avea câte un membru în secțiile de votare”.

Amintim că deputatul PAS Sergiu Litvinenco a cerut convocarea Parlamentului, astfel încât modificările la Codul Electoral să fie aprobate în a doua lectură, ținându-se cont de recomandările Comisiei de la Veneția, astfel încât să fie implementate la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. În caz contrar, scrutinul ar putea fi fraudat, crede parlamentarul.

Proiectul de modificare a Codului Electoral a fost elaborat de câțiva socialiști și a fost votat rapid în prima lectură pe 9 iulie. Acesta prevede o serie de schimbări, cum ar fi faptul că concurenții electorali pot fi excluși din cursă de Comisia Electorală Centrală, în loc de instanță, iar programul votării se scurtează cu două ore. Totodată, se include posibilitatea ca alegerile să poată fi organizate în alte zile decât duminică.

agora.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.