Acasă Diverse Producătorul de aeronave Boeing ar putea să își vândă din active, pentru...

Producătorul de aeronave Boeing ar putea să își vândă din active, pentru a-și îmbunătăți situația financiară

0

Boeing explorează vânzarea de active, într-o încercare de a-şi consolida finanţele fragile prin renunţarea la unităţile sale neesenţiale sau neperformante, a relatat publicaţia Wall Street Journal, transmite News.ro.

Săptămâna trecută, producătorul de avioane a ajuns la un acord pentru a vinde o mică unitate de apărare care produce echipamente de supraveghere pentru armata SUA, potrivit surselor citate de ziar.

Boeing a trecut dintr-o criză în alta în acest an, începând cu 5 ianuarie, când un panou de uşă s-a desprins în aer de pe un avion 737 MAX. De atunci, CEO-ul companiei a demisionat, producţia a fost încetinită, în timp ce autorităţile de reglementare investighează cultura de siguranţă a companiei, iar în septembrie 33.000 de muncitori sindicalizaţi au intrat în grevă.

WSJ a scris că în recentele întâlniri privind performanţele financiare, noul CEO, Kelly Ortberg, a cerut şefilor de divizii să prezinte valoarea acelor unităţi pentru companie.

Consiliul de administraţie al Boeing s-a întâlnit recent pentru a discuta următorii paşi pentru companie, unde directorii iau discutat cu şefii diviziilor şi au analizat rapoartele pentru a examina starea fiecărei unităţi.

Boeing a refuzat să comenteze informaţiile.

Muncitorii afiliaţi la sindicatul companiei sunt aşteptaţi să voteze miercuri asupra unei noi propuneri de contract, care include o creştere salarială de 35% pe o perioadă de patru ani.

Greva a oprit producţia celui mai bine vândut avion al companiei, 737 MAX, precum şi a modelelor 767 şi 777, exercitând o presiune suplimentară pe finanţele sale deja slăbite.

La începutul acestei luni, Boeing a anunţat că va reduce 17.000 de locuri de muncă, adică 10% din personalul său global, şi va înregistra pierderi de 5 miliarde de dolari.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.