Acasă Justiţie Procurorul Vinițchi, controlat de ANI după investigația privind casa sa

Procurorul Vinițchi, controlat de ANI după investigația privind casa sa

868
0
ads

Autoritatea Națională de Integritate s-a autosesizat după ce portalul Anticoruptie.md a arătat în cadrul unui articol că procurorul Pavel Viniţchi îşi construieşte casă într-un parc de pe malul lacului Ghidighici, care pare să aibă cel puţin 200 de metri pătraţi, deşi omul legii susţine în declaraţia de avere şi interese personale că ar avea puţin peste 79 de metri pătraţi. Maria Dastic, ofițer de presă la ANI, ne-a comunicat că președinta Autorității, Rodica Antoci, a semnat o sesizare din oficiu în cazul acuzatorului de stat, transmite SafeNews.md cu referire la Anticoruptie.md.

„În dimineața zilei de marți a fost semnată o sesizare din oficiu pe marginea acestui articol. Potrivit legii, inspectorul de integritate căruia îi va reveni această autosesizare are termen de până la 15 zile să analizeze informația și să decidă dacă inițiază un control în privința procurorului”, a declarat Maria Dastic .

Portalul Anticoruptie.md a scris în cadrul unui articol că procurorul Pavel Viniţchi îşi construieşte casă într-un parc de pe malul lacului Ghidighici. Imobilul nefinalizat este înregistrat pe numele Rodicăi Viniţchi, soţia procurorului. Conform declaraţiilor de avere şi interese personale, semnate de omul legii, aceasta de mai mulţi ani nu este angajată în câmpul muncii şi nu are venituri.

Imobilul a fost procurat în mai 2020 de la judocanul Oleg Creţul, nivelul finalizării construcţiei fiind de 10 la sută.

Pavel Viniţchi a raportat în declaraţia de avere şi interese personale pentru anul 2020 că achiziţia l-a costat 134.537 de lei, puţin peste 6.400 de euro, asta în timp ce prețul de piață trece de 100.000 de euro.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here