Acasă Justiţie Procuratura Generală neagă faptul că un judecător CC ar fi șantajat cu...

Procuratura Generală neagă faptul că un judecător CC ar fi șantajat cu un dosar de 10 ani vechime: „Așa dosar nu există”

0

După ce, luni seara, Renato Usatîi a sugerat că unul din cei patru magistrați despre care spunea că ar fi presați, acum ar fi șantajat cu un dosar mai vechi, pe cauza unui viol, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Maria Vieru, a declarat pentru AGORA că un asemenea dosar nu există. Totodată, Ziarul de Gardă scrie că alți doi judecători ai Curții Constituționale și  președinta instituției, Domnica Manole, susțin că nu cunosc despre existența unui dosar penal în care să figureze numele unui judecător al Curții Constituționale.

Amintim că Renato Usatîi a declarat că pe numele unuia dintre judecători a fost găsit un dosar vechi de 10 ani, pentru viol. Politicianul a precizat că magistratul ar fi „strâns la perete” cu acest dosar.

Amintim că primarul de Bălți, Renato Usatîi a ieșit într-un live pe pagina sa de Facebook în care a declarat că patru judecători ai Curții Constituționale ar fi filați. Aceasta după ce declarații similare au venit și de la Maia Sandu și Sergiu Litvinenco.

Edilul afirmă că urmărirea ar fi efectuată de angajați ai Centrului Național Anticorupție (CNA), în cadrul unei operațiuni de provocare. La rândul lor, reprezentanții CNA neagă orice implicare în eventuale urmăriri ale judecătorilor. 

Iar la 4 mai, plenul Curții Constituționale (CC) a sesizat Procuratura Generală (PG). Fără să ofere prea multe detalii, instituția spune că sesizarea e „în legătură cu declarațiile din presă ale unor figuri publice și cu presupusele filaje și intimidări la adresa unor judecători ai Curții”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.