Acasă Justiţie Procuratura Anticorupție confirmă reținerea primarului democrat din Orhei care a cerut mită...

Procuratura Anticorupție confirmă reținerea primarului democrat din Orhei care a cerut mită de peste 120 mii euro

0

Acuzatorii de stat anunță că respectivul proces penal a fost pornit în baza denunțului depus de o persoană care reclama acțiunile abuzive ale bănuitului, comise în anul 2018, perioadă în care acesta încă nu deținea o funcție de demnitate publică.

În rezultatul acțiunilor de urmărire penală procurorii anticorupție au stabilit că în intervalul aprilie – iulie 2018, acesta ar fi pretins și primit, în total 125 de mii de euro de la o persoană care era cercetată pentru o serie de infracțiuni grave și excepțional de grave. În schimbul acestei sume, transmise în mai multe tranșe, actualul primar i-ar fi promis bărbatului că-i poate determina pe procurorii PCCOCS și judecătorii Curții de Apel Chișinău, să-i claseze și, respectiv, emită soluție de achitare pe toate capetele de acuzare.

Astăzi, primarul a fost pus sub învinuire, procurorii înaintând instanței de judecată demers de arestare preventivă a acestuia pentru 30 de zile. Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a respins însă demersul procurorului, dispunând cercetarea învinuitului în arest la domiciliu. Procurorii anunță că vor contesta încheierea magistraților și vor insista la plasarea acestuia în arest preventiv.

Pentru trafic de influență norma penală prevede de la 3 până la 7 ani închisoare.

Amintim că Deschide.MD a scris astăzi că un primar PDM a fost reținut de procurorii Anticorupție pentru trafic de influență, după ce în anul 2018 ar fi pretins de la un interlop peste 100 mii de euro ca să-l scape de pușcărie în mai multe dosare pornite de PCCOCS pe numele său. Primarul vizat în dosar, anterior a apărut în presă într-o înregistrare video cum transmitea 235 de mii de euro unui procuror, iar interlopul este mâna dreaptă a hoțului în lege Petru Gâlcă, tot el fiind și cel care a fost snopit în bătaie de membrii grupării Makena pe o stradă din Orhei.

Sursele Deschide.MD susțin că este vorba despre Andrei Cociorvă primarul localității Bravicea, raionul Orhei. Cociorvă a fost reținut astăzi de către procurorii anticorupție și adus în izolatorul CNA, după ce în luna februarie a anului 2020, sub.nr. 1-34 pr /200, a fost înregistrat un raport privind stabilirea unei bănuieli rezonabile de comitere a infracțiunii privind traficul de influență din partea acestuia.

Este de menționat că, Andrei Cociorvă este și om de afaceri el fiind moștenitorul afacerii cu brânzeturi și a brandului „Mozzarela de Brăviceni”, creat de tatăl său, regretatul Vladimir Cociorvă. Portalul Anticorupție.MD a scris în anul 2019 că Andrei Cociorvă a fost implicat într-un alt caz de corupție și au prezentat un filmuleț video în care acesta, în octombrie 2015, a transmis bani în sumă de 235 de mii de euro, prin intermediul Victoriei Pascalov, pe atunci procuror în sectorul Râșcani al Capitalei. 

Totodată, vom aminti aici că, interlopul de la care a luat Cociorvă cele 125 mii de euro, Sergiu Stici, a fost snopit ieri în bătai de către membrii ai grupării Makena, în timp ce se afla cu fratele său la o tonetă de cafea din orașul Orhei.

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.