Acasă Social Proceduri de ridicare a informațiilor pentru moldovenii conectați la sistemul PSB

Proceduri de ridicare a informațiilor pentru moldovenii conectați la sistemul PSB

0

Poliția informează că, în baza încheierii instanței de judecată, a inițiat procedurile de ridicare a informațiilor actualizate până la ziua de astăzi, inclusiv cea de după 3 octombrie, cu privire la toți utilizatorii din Republica Moldova conectați cu sistemul PSB, primind mijloace bănești din partea grupului criminal ȘOR.

„Transferurile erau operate prin Promsvyazbank (bancă din Federația Rusă aflată sub sancțiuni internaționale pentru oferirea de sprijin armatei ruse în războiul din Ucraina), banii fiind oferiți în schimbul voturilor sau a opțiunii “NU” la referendum. În baza acestor informații este cunoscută identitatea tuturor persoanelor vizate, care au beneficiat de surse bănești din partea băncii din Federația Rusă, pentru a exclude operarea cu bani cash și, respectiv, limitarea informațiilor pe care ar fi putut să le obțină Poliția”, se arată într-un comunicat al IGP.

Poliția precizează, acceptarea banilor în schimbul voturilor este calificată drept corupere pasivă, iar persoanele vizate în anchetă sunt pasibile de amendă de până la 37 500 de lei. 

În contex IGP informeazî că, cei care cooperează cu ancheta și oferă informații vor fi scutiți de la plata amenzilor, conform legii.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.