Acasă Extern Probleme pentru un avion israelian: A aterizat de urgență în Turcia

Probleme pentru un avion israelian: A aterizat de urgență în Turcia

0

Un avion aparținând companiei aeriene israeliene El Al, care a fost nevoit să aterizeze de urgență duminică pe aeroportul din Antalya pentru a evacua un pasager bolnav, nu a putut fi realimentat din cauza refuzului personalului turc, a anunțat transportatorul.

„Angajații locali (din Antalya) au refuzat să realimenteze avionul companiei aeriene, chiar dacă (aterizarea de urgență) a fost din motive medicale”, a precizat El Al într-un comunicat, scrie digi24.ro.

Surse diplomatice turce au confirmat pentru AFP că aeronava a fost autorizată să efectueze o aterizare de urgență deoarece un pasager de la bord nu se simțea bine.

„Combustibilul urma să fie transferat în aeronavă (…), dar tocmai când procedura corespunzătoare era pe punctul de a fi finalizată, comandantul a decis să plece din proprie inițiativă”, a declarat o sursă diplomatică turcă.

Relațiile dintre Israel și Turcia s-au deteriorat de la începutul războiului din Fâșia Gaza, declanșat de atacul Hamas asupra teritoriului israelian la 7 octombrie. Zborurile între cele două țări au fost suspendate. 

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, și-a declarat în repetate rânduri sprijinul pentru mișcarea palestiniană Hamas și a denunțat operațiunea israeliană din Gaza.

Atacul Hamas din 7 octombrie s-a soldat cu moartea a 1.195 de persoane, majoritatea civili. Ofensiva israeliană din Gaza a dus până acum la moartea a 37.877 de persoane, majoritatea civili, potrivit datelor Ministerului Sănătății din cadrul guvernului din Gaza condus de Hamas.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.