Acasă Politic PROBE// Igor Dodon și-a început campania electorală! Se împart pliante cu promisiuni...

PROBE// Igor Dodon și-a început campania electorală! Se împart pliante cu promisiuni și se laudă cu proiecte reușite

0

Socialiștii au început campania electorală, cu mult înainte de termenul piermis de legislație! Acest lucru rezultă din pliantele repartizate prin raioanele țării, care prezintă realizările lui Igor Dodon în postura sa de președinte al țării. Câteva dintre acestea au ajuns și în adresa portalului SafeNews.md.

Printre reușitele cu care se audă socialiștii lui Igor Dodon, este și programul ” Drumuri bune pentru toți”. Câteva pliante, tipărite atât în limba română cât și rusă, au fost surprinse fiind repatizate în raionul Sângerei.

Acestea conțin informații precum că datorită lui Igor Dodon, în localitățile din raion vor fi construite și reabilitate mai multe drumuri.

Și asta nu este tot! Se pare că campania electorală în favoarea lui Igor Dodon, este în plină desfășurare. Alte câteva pliante care au ajuns în vizorul redacției SafeNews.md, dar care au fost distribuite și prin alte localități, socialiștii anunță victorios că mai multe inițiative sociale și economice „lansate” de Dodon au fost aprobate de Guvern și Parlament. 

Astfel, Dodon își atribuie merite cum ar fi:

  • – indexarea pensiilor de două ori pe an și sprijin financiar în valoare de 700 de lei, în fapt o măsura preluată de la Vladimir Plahotniuc care de asemenea a lansat-o înaintea alegerilor din 2019.
  • – dublarea în etape a salariilor medicilor, măsură solicitată de opoziția pro-europeană încă de la începutul pandemiei.
  • – construcția și reabilitarea drumurilor în toate raioanele și localitățile, care este de asemenea o continuare a proiectelor lui Plahotniuc, vestitul  ”Drumuri bune”, lansată, de fostul lider al PDM înaintea alegerilor.
  • – susținere pentru agenții economici și agricultori o măsură ce încă nu a fost pusă în practică fiind in faza de promisiuni.

Portalul SafeNews.md atenționează că acțiunile de promovare a lui Igor Dodon, au loc cu cel puțin două luni, inainte de a fi dat startul oficial al campaniei electorale pentru alegerea președintelui Republicii Moldova.

Mai mult decât atît, potrivit Codului Electoral, agitaţia electorală se admite numai după înregistrarea oficială a concurentului electoral.

Alegerile prezidențiale vor avea loc la data de 1 noiembrie 2020.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.