Acasă Politic Pro Moldova îndeamnă din nou la dialog pentru formarea unui nou Guvern

Pro Moldova îndeamnă din nou la dialog pentru formarea unui nou Guvern

0

Partidul „Pro Moldova” a îndemnat din nou opoziţia la dialog pentru formarea unui „guvern anticriză”.

Potrivit Infotag, vineri, la un briefing de presă, liderul formaţiunii, Andrian Candu, a spus că grupul său încă acum două luni a îndemnat opoziţia parlamentară la consolidare „pentru a scăpa ţara pe cale democratică de o guvernare care duce la catastrofă”.

El a adus „exemplul de succes al eforturilor comune ale opoziţiei, când a fost posibilă anularea ratificării creditului rusesc, care prevedea promovarea a diferite scheme”, şi a subliniat că „Pro Moldova” „nu pune nicio condiţie pentru formarea noului guvern”.

Candu, care este unul dintre principalii apropiaţi ai lui Vlad Plahotniuc, consideră că unii politicieni „încearcă să se poziţioneze în baza imaginii sau a evenimentelor din trecut, dar astăzi trebuie de trecut de la cuvinte la acţiune, pentru că urmaşii nu vor ierta”.

De aceea, Candu „se adresează din nou fracţiunilor de opoziţie cu propunerea de a iniţia un dialog, de a discuta un plan de acţiuni anticriză, agenda parlamentară, precum şi problema formării unui guvern anticriză”.

„Trebuie să găsim o modalitate de a schimba situaţia din ţară cât mai curând posibil. Guvernarea actuală nu mai deţine majoritatea parlamentară şi de-abia se ţine.

Nici măcar actualii miniştri nu ştiu dacă se vor mai afla în funcţie o săptămână sau două. Pentru că ei au eşuat şi trebuie să recunoască.

Iar noi trebuie să ne asumăm responsabilitatea pentru următorii paşi”, a spus Candu, care a ademenit în echipa sa mai mulţi deputaţi din fracţiunea Partidului Democrat, din care a făcut parte şi el.

infotag.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.