Acasă Politic Pro Moldova: Coaliția PSRM-PDM vrea fraudarea alegerilor prezidențiale

Pro Moldova: Coaliția PSRM-PDM vrea fraudarea alegerilor prezidențiale

0

Excluderea instanțelor de judecată din procesul de anulare a înregistrării concurenților electorali și alte modificări ale Codului electoral vin să faciliteze fraudarea alegerilor prezidențiale și sunt promovate de coaliția PSRM-PDM.

O declarație în acest sens a fost făcută de deputații Pro Moldova în cadrul unei întrevederi cu reprezentanții Biroului OSCE  pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR).

Potrivit Pro Moldova, tentativele de modificare a legislației electorale mai vizează sistarea licenței furnizorilor media, precum și alte subiecte care depășesc cadrul tehnic de ajustare a normelor și creează un mediu favorabil fraudării alegerilor.

„Deputații Pro Moldova au atras atenția asupra abuzurilor pe care guvernarea actuală le comite în această perioadă și care au impact negativ asupra corectitudinii alegerilor prezidențiale din acest an. 

În particular, a fost menționată începerea campaniei electorale prin agitație activă în teritoriu, coruperea alegătorilor, manipularea cu înregistrarea prealabilă a alegătorilor și deschiderea secțiilor de vot peste hotare”, se arată în comunicat.

Totodată, în cadrul întrevederii deputații Vladimir Cebotari și Sergiu Sîrbu au subliniat necesitatea unei misiuni internaționale de observare a alegerilor din 1 noiembrie. 

„Deputații au informat reprezentanții ODIHR despre tentativele de anulare a înregistrării Pro Moldova și alte abuzuri comise de alianța de guvernare în raport cu formațiunea de opoziție. 

La rândul lor, experții au comunicat reprezentaților Pro Moldova că urmăresc îndeaproape evoluțiile pe acest subiect,” se mai arată în comunicat.

Menționăm că reprezentanții Biroului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR) se află în Moldova într-o misiune de evaluare a necesităților pentru observarea alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie 2020.

știri.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.