Acasă Politic PRO Moldova cere ca tratamentul de la domicliu a infectaților să fie...

PRO Moldova cere ca tratamentul de la domicliu a infectaților să fie compensat de stat

0

PRO Moldova solicită ca tratamentul pentru pacienții care se tratează de COVID-19 la domiciliu să fie compensat de stat. O inițiativă în acest sens va fi înaintată Parlamentului pentru a veni în ajutorul cetățenilor care luptă cu noul coronavirus.

Declarațiile au fost făcute de Andrian Candu în cadrul unui conferințe de presă.

„Majoritatea moldovenilor infectați cu coronavirus se tratează la domiciliu sub supravegherea medicului. În țară situația social-economică nu e bună deloc, mulți oameni și-au pierdul locul de muncă, veniturile per-familie au scăzut. Tratamentul la domicilu, care este costisitor, e o povară pentru mulți moldoveni. Costul unui tratament la domiciliu se ridică la 5.000-6.000 de lei. Astfe, PRO MOLDOVA va veni în Parlament cu o inițiativă legislativă de modificare a legii cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală, astfel ca tratamentul legat de COVID acasă să fie compensat de stat. Bani în bugetul asigurărilor medicale există”, a declarat Andrian Candu.

Proiectul de lege urmează să fie înregistrat astăzi în Parlament.

publika.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.