Acasă Extern Prima întâlnire între Johnson și Biden la Casa Albă: Ce cadouri și-au...

Prima întâlnire între Johnson și Biden la Casa Albă: Ce cadouri și-au făcut

0

Boris Johnson a mers în prima sa vizită la Casa Albă la invitația președintelui Joe Biden. Cei doi lideri au discutat pe mai multe teme, printre care relațiile comerciale dintre cele două țări, situația din Afganistan, dar și criza climatică, însă și-au dat și cadouri unul celuilalt, relatează BBC. Întâlnirea dintre cei doi lideri a avut loc pe marginea summit-ului ONU, la care ambii au susținut discursuri centrate pe problema schimbărilor climatice și acțiunilor pe care puterile lumii trebuie să le aibă în vedere pentru a opri această amenințare existențială, transmite SafeNews.md cu referire la Digi24.ro.

Biden și Johnson au făcut și tradiționalul schimb de cadouri. Președintele Biden i-a făcut cadou lui Johnson o fotografie înrămată a primei lor întâlniri, de la Cornwall, în timpul summit-ului G7 din iunie, dar și un ceas de mână de brand de la Casa Albă.

De cealaltă parte, premierul britanic i-a făcut cadou lui Biden cartea astronautului britanic Tim Peake, cu autograf, cu o inscripție care „să reprezinte o formă de a ne aduce aminte că luptăm împreună pentru a ne salva țările de schimbările climatice”.

Cadoul premierului britanic vine în contextul în care urmează să se desfășoare summit-ul climatic COP26, văzut drept un moment crucial pentru aducerea sub control a crizei climatice.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.