Acasă Politic Președintele spune că are avere doar „casa de la Buiucani”: „Dacă găsiți...

Președintele spune că are avere doar „casa de la Buiucani”: „Dacă găsiți altceva ce este a lui Dodon, luați-le vouă”

826
0
ads

Președintele R.Moldova, Igor Dodon, califică decizia Autorității Naționale de Integritate (ANI) de a-i verifica averea și interesele personale, la solicitarea Platformei DA, drept „un atac în adresa președintelui”. De asemenea, șeful statului spune că din avere are doar casa de lux de pe strada Onisifor Ghibu din sectorul Buiucani al capitalei, ce este înregistrată pe numele său.

„Eu nu am nicio problemă cu aceste evaluări. Toți cunoașteți declarația mea, care este publică. Cunoașteți casa mea personală de la Buiucani, ce este scrisă pe mine. Nu am alte averi, puteți să verificați. Dacă găsiți ceva ce este a lui Dodon și nu este scris pe Dodon, luați-le vouă”, a declarat Dodon.

Igor Dodon a mai spus în cadrul celei de-a 12-a emisiune „Președintele răspunde” că va participa în cadrul Adunării Generale a Judecătorilor, ce se va desfășura la data de 13 martie.

„Eu o să vin la această adunare. Vreau să avem o discuție sinceră. Acolo vor fi toți judecătorii. Vreau să vedem cum procedăm mai departe”, spune Dodon.

De asemenea, în următoarele zile urmează ca organele competente moldovene să emită către autoritățile SUA actele necesare pentru a solicita extrădarea lui Vlad Plahotniuc, în contextul în care Dodon susține că recent a primit un răspuns oficial în care reprezentanții SUA au confirmat că fostul lider PDM se află pe teritoriul american.

De menționat că la sesizarea Platformei Demnitate și Adevăr, averea și interesele personale ale președintelui țării vor fi verificate de către ANI în urma investigației Ziarului de Gardă – „Vacanțele de lux ale președintelui.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here