Acasă Politic Presa rusă: Igor Dodon l-a ajutat pe acuzatul de furtul miliardelor rusești,...

Presa rusă: Igor Dodon l-a ajutat pe acuzatul de furtul miliardelor rusești, Veaceslav Platon, să iasă din pușcărie

0

În Republica Moldova, a fost eliberat din închisoare cunoscutul om de afaceri, Veaceslav Platon, care în Rusia este acuzat că a organizat o grupare criminală internațională și a transferat ilegal mai multe miliarde în străinătate. Acest subiect este relatat de portalul rusesc Lenta.ru.

Conform presei ruse, Platon este considerat organizatorul „Landromatului” – o schemă frauduloasă prin care 20 de miliarde de dolari au fost retrase din băncile rusești.

Presa rusă scrie că Platon a fost condamnat în Republica Moldova pentru organizarea unei escrocherii cunoscute sub numele de „furtul miliardului”, atunci când mai multe miliarde de lei au fost scoase din băncile moldovenești și au fost transferate în off-shore. În 2017, acesta fost condamnat la 18 ani de închisoare, dar noul procuror general moldovean, recent numit, a numit dosarul ,,falsificat” și l-a trimis spre reexaminare.

Totodată, Lenta.ru scrie că în spatele deciziei luate de judecători, privind eliberarea lui Veaceslav Platon, ar sta președintele țării, Igor Dodon. Presa rusă, de asemenea, amintește că în 2019, Veaceslav Platon a fost vizitat în închisoare de către un reprezentant a lui Dodon – fostul ambasador în Federația Rusă, actualul judecător la Curtea Constituțională, Vladimir Țurcan. El, conform mai multor surse, l-a rugat pe Platon să dea „declarații revelatoare împotriva adversarilor președintelui în schimbul unei promisiuni de revizuire a dosarului”.

Presa rusă a adăugat că opoziția de la Chișinău a numit această decizie una politică, spunând că este benefică pentru președintele Dodon. 

sursa: paranteze.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.