Acasă Extern Premiile Nobel 2021: Cine a câștigat premiul Nobel pentru Pace

Premiile Nobel 2021: Cine a câștigat premiul Nobel pentru Pace

0

Premiul Nobel pentru Pace a fost câștigat de jurnaliștii Maria Ressa și Dmitri Muratov. Premiile au fost acordate celor doi activiști pentru lupta pentru libertatea de exprimare în Filipine și Rusia.

Maria Ressa este un jurnalist și autor filipino-american, cofondator și CEO al Rappler. Ea a petrecut aproape două decenii ca reporter de investigație în sud-estul Asiei pentru CNN.

Reprezentanții comitetului consideră că Ressa a evidențiat abuzul de putere, violența și creșterea autoritarismului în Filipine, în timp ce jurnalistul Muratov s-a evidențiat prin apărarea libertății de exprimare în Rusia pe parcursul a zeci de ani în ciuda condițiilor dificile.

Comitetul Nobel spune că Muratov a fost unul dintre fondatorii ziarului independent Novaja Gazeta, punctând că șase dintre jurnaliștii săi au fost uciși apoi. Despre acest ziar, reprezentanții comitetului spun că este „singurul ziar cu adevărat critic cu influență națională din Rusia de acum”.

Muratov a câștigat un premiu internațional pentru libertatea presei în 2007 pentru curajul său în apărarea libertății presei.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.