Acasă Politic Ion Chicu pe pagina de facebook: Lotul de salopete livrate în Polonia...

Ion Chicu pe pagina de facebook: Lotul de salopete livrate în Polonia este un export de care avem sute în fiecare zi

0

După ce anunțul companiei aeriene „Ryanair”, despre transportul unui lot de echipament de protecție din R. Moldova în Polonia, a stârnit semne de întrebare, premierul Ion Chicu vine cu explicații. Prim-ministrul susține că este un export și nu o donație, echipamentul fiind vândut de o companie producătoare din Bălți.

„Sper să ajungem la ziua când vom fi în stare să ajutăm țările din UE cu echipament medical.  Între timp, încărcăm cu ZIL-ul cutii de carton cu salopete cusute de antreprenori la Bălți. Este operațiune de export, de care avem sute în fiecare zi. Pentru care nu este necesar nici o autorizare a CSE, deoarece nici zborurile cargo și nici exportul comercial al salopetelor respective nu este restricționat”, a scris Ion Chicu pe pagina sa de Facebook.

Premierul a precizat că antreprenorii din sectorul textilelor confecționează zeci de mii de salopete, pe care le vând, inclusiv prin exportul în afara țării. Mai mult, Chicu susține că exportul salopetelor nu este interzis așa cum oferta pentru piața internă ar fi suficientă. Deficitul ar fi de măști, mănuși și viziere.

Amintim că exportul măștilor, mănușilor și dezinfectanților se interzice până la 15 mai, cât expiră perioada de stare de urgență. Perioada a fost prelungită în baza unei hotărâri de Guvern, aprobată la 10 aprilie.

Cât despre lotul de echipamente de protecție livrate în Polonia, compania aeriană „Ryanair” a comunicat despre aceasta la 14 aprilie. În lipsa detaliilor au apărut mai multe semne de întrebare. Atât reprezentanții Guvernului, cât și ai Ministerului Sănătății au infirmat că ar avea vreo legătură cu lotul de echipamente și au menționat că o donație din partea statului nu a existat.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.