Acasă Economic Precizările Chișinăului în contextul intenției României de a cumpăra Portul Internațional Liber...

Precizările Chișinăului în contextul intenției României de a cumpăra Portul Internațional Liber de la Giurgiulești

0

Autoritățile de la Chișinău declară că în prezent nu există „nicio discuție cu privire la vinderea portului de stat” de la Giurgiulești. Precizările au fost făcute în contextul memorandumului care va fi discutat de Guvernul de la București, privind achiziționarea Portului Internațional Liber Giurgiulești. Reprezentanții Guvernului susțin că la Giurgiulești funcționează două entități de infrastructură portuară, una dintre care este portul de stat, care nu va fi vândut, scrie ziua.md.

„Să explicăm cât mai limpede: La Giurgiulești funcționează două entități de infrastructură portuară: Portul Internațional Liber de la Giurgiulești (PILG) care aparține Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Portul de Stat care este în proprietatea statului. Nu există nicio discuție cu privire la vinderea portului de stat. BERD, proprietarul companiei concesionare a PILG, poartă discuții cu mai mulți potențiali investitori, inclusiv din România, Turcia, Regatul Țărilor de Jos, și Danemarca”, a precizat purtătorul de cuvânt a Guvernului, Daniel Vodă, într-o postare pe Telegram.

Guvernul României va discuta în ședința de miercuri, 28 august, memorandumul privind cumpărarea Portului Internațional Liber Giurgiulești din Republica Moldova de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), potrivit agendei executivului de la București.

Achiziția ar urma să se facă prin intermediul Companiei Naționale „Administrația Porturilor Maritime” S.A. Constanța, societate comercială aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor.

Portul Internațional Liber Giurgiulești (PILG) este amplasat pe secțiunea maritimă a fluviului Dunărea, cu adâncimea disponibilă a apei de până la 7 metri. Portul este capabil să primească atât nave fluviale, cât și nave maritime.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.