Acasă Politic Precizările Ambasadei din Rusia: Golovatiuc este de acord să fie premier

Precizările Ambasadei din Rusia: Golovatiuc este de acord să fie premier

0

Ambasada Moldovei la Moscova a confirmat că ambasadorul Vladimir Golovatiuc a fost de acord să conducă Guvernul R. Moldova. Despre acest fapt scrie RIA-Novosti cu referire la un reprezentant al ambasadei, transmite SafeNews.md.

„Ambasadorul a fost de acord cu propunerea doamnei preşedinte a Parlamentului Zinaida Greceanîi. Ieri a venit propunerea care a fost neaşteptată pentru el. Domnul ambasador a fost de acord”, a declarat ambasada.

Potrivit unui reprezentant al misiunii diplomatice, ambasadorul Golovatiuc se află încă la Moscova, iar evenimentele cu participarea sa nu au fost anulate.

„Aici lucrul se desfăşoară şi toate evenimentele planificate. Nu am amânat încă niciun eveniment. Toate evenimentele, care au fost planificate pentru astăzi, pentru săptămâna viitoare şi până la sfârşitul lunii, încă nu au fost amânate, toate vor avea loc. Ambasadorul este încă aici”, a spus ambasada.

Vladimir Golovatiuc este candidatul propus la funcția de premier de majoritatea parlamentară formalizată la 18 martie . Acest fapt se menționează în declarația semnată de 53 de deputați.

Este vorba de depuţii PSRM, „Pentru Moldova” şi câţiva deputaţi neafiliaţi.

De precizat că noua majoritate l-a înaintat pe Vladimir Golovatiuc la funcţia de prim-ministru, deşi preşedintele Maia Sandu a semnat deja decretul privind desemnarea lui Igor Grosu la funcţia de premier.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.