Acasă Multimedia Postul BasTV renunță la licență după 26 de ani de emisie. Motivul

Postul BasTV renunță la licență după 26 de ani de emisie. Motivul

0

Postul regional de televiziune BasTV a renunţat la licenţă după 26 de ani de emisie.

Potrivit Infotag, în cadrul şedinţei de vineri, Consiliul Audiovizualului a admis cererea BasTV de a renunţa la licenţa de emisie.

Într-o declaraţie, postul a spus că nu a putut continua să emită din cauza „dificultăţilor financiare şi tehnice”.

Ludmila Topal, directorul al BasTV, a declarat că postul de televiziune nu dispune de bani pentru a emite în conformitate cu legislaţia moldovenească. Ea a spus că la începutul activităţii sale, postul TV a reuşit să-şi acopere cheltuielile din publicitate şi din taxele de abonament în reţelele de cablu, dar apoi aceste venituri au încetat să mai acopere cheltuielile.

„În ultimii ani, am participat la diverse concursuri şi am primit granturi. Dar aceasta nu este o sursă stabilă de venit, granturile nu acoperă costurile de întreţinere a televiziunii, iar în raion sunt puţini agenţi de publicitate. În acelaşi timp, legislaţia ne cere să creştem volumul programelor proprii. Iar producţia acestora este foarte costisitoare. În aceste condiţii, a devenit neprofitabil să continuăm să emitem”, a conchis Topal.

În ultimii ani, mai ales după războiul din Ucraina, piaţa publicitară din Moldova s-a redus. În acelaşi timp, unele canale de televiziune sunt finanţate din granturi, iar multe canale sunt finanţate direct sau indirect de politicieni. Din cauza finanţării netransparente, licenţele de emisie ale unui număr de canale au fost suspendate.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.