Acasă Extern Poliţiştii au descoperit secretul celei mai vândute pizza din Dusseldorf

Poliţiştii au descoperit secretul celei mai vândute pizza din Dusseldorf

0

Autoritățile germane au reuşit să destructureze o bandă de traficanți de droguri din Renania de Nord-Westfalia, care livra stupefiantele la domiciliul clienţilor, odată cu pizza, sub sloganul publicitar „Livrăm totul acasă la tine”.

Pizza nr. 40 a fost mult timp unul dintre cele mai bine vândute feluri de mâncare la o pizzerie din orașul german Dusseldorf, până când poliția a descoperit ingredientul secret: o porție de cocaină, scrie adevarul.ro.

Aproximativ 150 de ofițeri, inclusiv din unități de elită, au percheziționat săptămâna trecută 16 proprietăți din nouă orașe, au arestat trei suspecți și au confiscat, pe lângă droguri, şi mai multe arme.

Anchetatorii au declarat că poliția avea în vizor pizzeria, situată într-un cartier popular al orașului, încă din luna martie, când la o inspecție de rutină a alimentelor s-a descoperit cocaină în bucătărie. Anchetatorii de la Narcotice au pus afacerea sub supraveghere și au observat că Pizza No 40 era una dintre preferatele clienților. Şi asta deoarece, sub sloganul publicitar „Livrăm totul acasă la tine”, fiecare porţie era însoţită de un pacheţel cu stupefiante.

Când poliţiştii de la Narcotice s-au prezentat la pizzerie pentru a-l interoga pe proprietar, acesta, un cetăţean croat în vârstă de 36 de ani, ar fi aruncat pe geam o geantă plină cu droguri şi bani, care, însă, a fost recuperată de poliţişti. Ei au confiscat 1,6 kg de cocaină, 400 g de canabis și 268.000 de euro, precum și ceasuri scumpe și un pistol, un topor și cuțite cu lamă lungă, despre care au presupus că fac parte din arsenalul bandei.

Proprietarul restaurantului a fost reţinut pentru câteva zile, dar, pentru că nu avea antecedente penale legate de traficul de droguri, a fost eliberat şi, la doar două zile după ce a ieşit din arest, a redeschis pizzeria și a început să vândă din nou celebra pizza nr. 40, permițându-le anchetatorilor să urmărească lanțul său de aprovizionare.

Aceștia au dat rapid peste un nou suspect, „violent și lipsit de scrupule”, un luptător de arte marțiale mixte în vârstă de 22 de ani, de origine rusă, care era cunoscut de poliție. El era deja suspectat că a atacat și jefuit în mod repetat traficanți rivali, dintre care unul ar fi fost ținut ostatic timp de două nopți înainte de a i se fura o cantitate mare de hașiș din casă.

Poliția a declarat că tânărul de 22 de ani, precum și un presupus traficant german de 30 de ani din Köln și un marocan de 28 de ani capturat în Haan, lângă Dusseldorf, au fost reținuți, în timp ce alte 12 persoane au fost considerate suspecte. Proprietarul pizzeriei se află în arest din august, iar magazinul său este acum închis.

Săptămâna trecută, poliția din Berlin a arestat un șofer în vârstă de 24 de ani care ar fi ascuns cocaină în cutii de băuturi răcoritoare.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.