Acasă Politic Politicienii despre numirea lui Clima în funcția de președinte al Curții de...

Politicienii despre numirea lui Clima în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău. „Socialiștii s-au pricopsit cu un șef care le va „rezolva” alegerile”

0

Opoziția se arată indignată de decizia unor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, după numirea judecătorului Vladislav Clima în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău. Fosta ministră a Justiție, Olesea Stamate, afirmă că în urma acestei decizie „socialiștii s-au pricopsit cu un șef care le va „rezolva” alegerile”.

Olesea Stamate susține că desemnarea lui Clima în noua funcție oferă studenților un model greșit de a avansa în carieră.

„Trist, stimați concetățeni. Tare trist. Faptul că cei care fac mizerii ajung în funcții cheie nu doar aprofundează fenomenul de impunitate, unde se știe că ce n-ai face, atât timp cât faci pentru binele corupților de la guvernare, nu vei fi pedepsit. Aceasta oferă un model prost celor tineri, care văd că pentru a avansa în carieră, trebui să faci târguri cu “michiduța”. Până una alta, socialiștii s-au pricopsit cu un șef la apel care le va „rezolva” alegerile, iar între timp cine știe câte alte sorți vor fi distruse de judecătorii corupți din sistem”, a scris Stamate pe pagina sa de Facebook.

Și deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, s-a expus asupra acestui subiect. Parlamentarul este de părere că Consiliul Superior al Magistraturii „este o instituție care nu are nimic în comun cu asigurarea independenței justiției”.

„E de groază: Vlad Clima este propus de CSM pentru numirea in functia de presedinte al Curții de Apel Chișinău. Putem spune răspicat că actualul CSM este o instituție care nu are nimic în comun cu asigurarea independenței justiției. E o instituție care putem să o catalogăm ca fiind luată în captivitate. Exact ca și precedenta componență din perioada regimului Plahotniuc”, a comentat Litvinenco.

Precizăm că unul dintre cei trei judecători ai Curții de Apel Chișinău care au menținut decizia primei instanțe, prin care alegerile locale din Chișinău, din 2018 nu au fost validate, a fost numit într-o funcție nouă. Vladislav Clima a fost desemnat președinte al Curții de Apel Chișinău. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de marți, 28 iulie, de plenul Consiliului Superior al Magistraturii.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.