Acasă Social Politician german: Reformarea justiției, condiția pentru a adera la UE

Politician german: Reformarea justiției, condiția pentru a adera la UE

0

Ex-președintele Bundestagului german, Norbert Lammert, afirmă că desfășurarea referendumului constituțional în vederea aderării R. Moldova la Uniunea Europeană concomitent cu alegerile prezidențiale este o inițiativă curajoasă.

Acesta a menționat că o aprobare convingătoare a aderării de către majoritatea moldovenilor este foarte importantă, deoarece după această decizie vor urma mai multe procese benefice pentru R. Moldova, scrie Radiomoldova.md.

Politicianul german a menționat că, poporul trebuie să decidă direcția țării, iar includerea în Constituție a ireversibilității parcursului european este foarte importantă.

„Noi dorim țării o aprobare convingătoare, astfel încât majoritatea populației să își expună părerea, deoarece în urma acestei decizii vor urma mai multe procese mici, soluții mici, care trebuie să fie implementate de Guvern și Parlament”, a spus Norbert Lammert.

Totuși, spune oficialul german, condiția esențială pentru a deveni membru al Uniunii Europene este reformarea justiției.

„Sunt mai multe criterii valabile pentru toate țările membre, nu există reduceri, nu există alte reguli pentru un stat candidat. Întrebarea este cât de rapid, care reforme trebuie prelucrate în fiecare țară candidat și țara candidat decide, nu Uniunea Europeană. Însă desigur că consolidarea justiției independente este una din sarcinile cele mai importante pe care trebuie să o întreprindem nu doar în Republica Moldova, ci și în țări vest balcanice”, a mai spus Norbert Lammert.

El subliniază că situația de securitate complicată în regiune, generată de agresiunea militară a Rusiei, trebuie să consolideze interesul aderării la Uniunea Europeană. Potrivit lui, Uniunea Europeană este din ce în ce mai interesată să implice regiunea noastră în viitoarea arhitectură europeană de securitate.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.