Acasă Social Poliția declară că organizatorii protestului veteranilor de război de astăzi, au încălcat...

Poliția declară că organizatorii protestului veteranilor de război de astăzi, au încălcat hotărârea nr. 11 din 15 mai ai Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică

0

Poliția declară că organizatorii protestului veteranilor de război de astăzi, din fața Guvernului, au încălcat hotărârea nr. 11 din 15 mai ai Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, care reglementează caracterul întrunirilor publice pe timp de pandemie.

Într-un comunicat de presă, Poliția remarcă că multe dintre cele 200 de persoane care s-au adunat duminică în centrul Capitalei nu purtau măști, lucru care este obligatoriu prin hotărârea menționată.

„Comunicăm despre faptul că organizatorii au încălcat Hotărîrea nr. 11 din 15 mai a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, punctul 22, unde este menționat: „Se admite organizarea întrunirilor în masă cu caracter unic, cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, cu respectarea măsurilor de către organizatori a listei de evidență epidemiologică a evenimentului, după modelul (nume, prenume, IDNP, număr de telefon, adresă e-mail, adresă de domiciliu), cu excepția spațiilor care sunt în adiacentul instituțiilor publice, de învățământ, spitalelor sau altor locuri cu risc sporit de infecție”, se arată în comunicatul Poliției.

„Informăm că toate acțiunile ilegale admise în cadrul manifestației sunt înregistrate și documentate, iar în legătură cu abaterile menționate mai sus, Poliția s-a autosesizat și documentează contravenția în baza articolului 76 prim din Codul Contravențional”, se mai arată în comunicat.

Potrivit Poliției, oamenii legii nu au blocat și nu au restricționat manifestația.

„În continuare Poliția asigură securitatea persoanelor și a traficului rutier, respectând dreturile cetățenilor la libera exprimare, dar, în cazul unor abateri, va interveni conform prevederilor legale și a atribuțiilor funcționale. Recomandăm participanților să respecte măsurile stabilite de autorități, să respecte recomandările polițiștilor și să nu încalce legea”, a adăugat instituția.

cotidianul

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.