Acasă Social Poliția de Frontieră a Republicii Moldova, supusă unui atac cibernetic

Poliția de Frontieră a Republicii Moldova, supusă unui atac cibernetic

0

Poliţia de frontieră din Republica Moldova a fost supusă unui atac cibernetic. Potrivit poliţiei, mai multe conturi oficiale de e-mail ale Poliţiei de Frontieră şi reţeaua informaţională a Centrului de Excelenţă în Securitatea Frontierei (CESF) au fost atacate.

Ca urmare, au fost descărcate unele date şi informaţii legate de activităţi oficiale specifice, a declarat Poliţia de Frontieră. Atacul cibernetic a fost caracterizat de specialiştii în tehnologia informaţiei drept un incident minor de securitate cibernetică. 

În prezent, se lucrează la restabilirea conturilor de e-mail compromise, potrivit raportului. Serviciul pentru tehnologia informaţiei şi securitate cibernetică (STICS) şi specialiştii IT ai CESF au început să lucreze la remedierea erorilor şi la îmbunătăţirea securităţii programelor şi sistemelor de operare, la actualizarea sistemelor de securitate şi la revizuirea politicilor de acces. 

Cu o zi înainte, serverul parlamentului a fost, de asemenea, supus unui atac cibernetic. 

Cu o zi înainte, atacul bot a fost înregistrat de mai multe canale Telegram.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.