Acasă Justiţie Plenul Curții Constituționale a sesizat Procuratura în legătură cu informațiile despre presupusele...

Plenul Curții Constituționale a sesizat Procuratura în legătură cu informațiile despre presupusele intimidări la adresa unor judecători ai Curții

0

Plenul Curții Constituționale (CC) informează prin intermediul unui comunicat de presă că a sesizat, la 4 mai, Procuratura Generală „în legătură cu declarațiile din presă ale unor figuri publice și cu presupusele filări și intimidări la adresa unor judecători ai Curții”, trasmite zdg.md

„Plenul Curții i-a solicitat Procuraturii Generale să întreprindă toate măsurile legale care se impun, din perspectiva legii penale și/sau contravenționale”, este menționat în comunicatul PG.

Anunțul despre sesizarea Procuraturii a fost făcut săptămâna trecută de către președinta CC, Domnica Manole. Aceasta a precizat atunci că instituția își rezervă dreptul să sesizeze și instituțiile internaționale: „Unii judecători au sesizat plenul cu privire la presupuse acțiuni de intimidare și filaj asupra lor. În baza acestor declarații și în baza declarațiilor apărute în mass-media privitor la eventuale acțiuni de presiune, intimidare, filare ilegală, ba chiar că viața acestor patru judecători ar fi în pericol, CC a decis de a sesiza procurorul general pentru a investiga acțiunile invocate de unii judecători ai CC și informațiile apărute în presă. Totodată, în calitate de președinte al CC, declar că CC își rezervă dreptul de a sesiza Comisia de la Veneția, Parlamentul European, Consiliul Europei, Ambasadele străine în R. Moldova, inclusiv Delegația UE, pentru a scoate în evidență presiunile publice, intimidările la care sunt supuși în prezent judecătorii ei. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.