Acasă Politic PLDM: Limba română este liantul care ne unește ca neam și națiune

PLDM: Limba română este liantul care ne unește ca neam și națiune

0

Limba română este mai mult decât un mijloc de comunicare – este o parte esențială a ființei noastre naționale, un simbol al rezistenței și al demnității. Este unul dintre mesajele dedicate azi Limbii Române într-o felicitare mai amplă a Partidului Liberal Democrat din Moldova, scrie ziua.md.

„Cu ocazia Zilei Limbii Române, marcate pe ambele maluri ale Prutului, Partidul Liberal Democrat din Moldova transmite un mesaj plin de recunoștință și admirație pentru toți cei care contribuie la păstrarea și promovarea valorilor noastre naționale. Limba română, veche de secole și purtătoare de identitate, este liantul care ne unește ca neam și națiune. Limba română este mai mult decât un mijloc de comunicare – este o parte esențială a ființei noastre naționale, un simbol al rezistenței și al demnității”, se arată într-un comunicat al PLDM.

PLDM mulțumește tuturor profesorilor, scriitorilor, lingviștilor și oamenilor de cultură pentru promovarea și vorbirea corectă a limbii române.

„Prin intermediul limbii noastre, generații de înaintași au păstrat vii tradițiile, credința și valorile care ne definesc. Sacrificiile lor, adesea trecute sub tăcere, dar niciodată uitate, ne-au permis astăzi să vorbim liber în limba strămoșilor noștri. În această zi de sărbătoare, aducem un omagiu celor care, prin jertfele lor, au asigurat continuitatea și perenitatea limbii române în special în Republica Moldova. În special, mulțumim tuturor profesorilor, scriitorilor, lingviștilor și oamenilor de cultură care, prin munca lor neobosită, ne învață să vorbim corect și cu mândrie în limba noastră maternă. Limba română este cea care ne unește, ne dă putere și ne definește ca popor, să o prețuim și să o păstrăm”, se mai arată în mesajul formațiunii.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.