Acasă Politic PLDM – apel către partide: Doar împreună putem să ne revendicăm dreptul...

PLDM – apel către partide: Doar împreună putem să ne revendicăm dreptul de a construi o Moldovă liberă și cu adevărat democratică

0

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), într-o declarație, condamnă ferm „jandarmeria electorală” a Partidului Acțiune și Solidaritate și cheamă forțele politice la consolidare, informează TRIBUNA.

Potrivit formațiunii, este tot mai evident că asistăm din nou, la un act de canibalism politic pe eșichierul de dreapta, orchestrat de PAS, formațiunea care și-a făcut un obicei din a ataca formațiunile politice ce împărtășesc valorile civilizațional-democratice și europene.

“Reamintim că odată cu preluarea puterii de către PAS, pluralismul politic din Republica Moldova a fost erodat sistematic.

Regretăm că formațiunile politice nu au tras învățăminte din experiența PLDM, care a fost eliminat din cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din acest an.

Astăzi scenariul se repetă, iar victima acestei practici de excludere este Domnul Igor Munteanu, președintele CUB, un fost aliat al Maiei Sandu, dar care nu a fost înregistrat în calitate de candidat în alegerile prezidențiale.

Acest tip de abuz politic este intolerabil și periculos pentru viitorul democratic al țării!”, se mai spune în declarație.

PLDM, totodată, atrage atenția cetățenilor și organismelor internaționale care monitorizează alegerile asupra faptului că PAS folosește tactici murdare pentru a bloca și elimina concurenții politici, mai ales formațiunile care împărtășesc valorile democratice și europene. În timp ce candidații susținuți de cei aflați sub sancțiuni internaționale sunt acceptați fără probleme.

“PLDM face apel către toți cei care încă mai cred în democrație și în dreptul fundamental de a alege și a fi ales: Nu cedați în fața acestei dictaturi în devenire!

Este momentul să ne unim forțele și să luptăm împotriva acestui abuz de putere.

Doar împreună putem opri aceste practici autoritare și să ne revendicăm dreptul de a construi o Moldovă liberă și cu adevărat democratică”, au subliniat liberal-democrații.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.