Acasă Politic Platon vrea să o dea în judecată pe Maia Sandu

Platon vrea să o dea în judecată pe Maia Sandu

0

Veaceslav Platon intenționează să o dea în judecată pe președinta Maia Sandu pentru „declarații defăimătoare” la adresa sa. Plângerea va fi depusă la organele de justiție din România, întrucât „instanța de la Chișinău i-a respins cererea în acest sens de patru ori, fără vreo explicație”, a declarat Veaceslav Platon pentru UNIMEDIA.

„Atunci când Maia Sandu, în campania electorală prezidențială, umbla cu acuzații că eu aș pregăti furtul celui de-al doilea miliard, am mers cu plângere în instanța de judecată de la Chișinău, însă aceasta de patru ori mi-a fost respinsă, fără vreun motiv. Judecătorii se tem să intenteze orice fel de proces care o vizează, exact cum s-a întâmplat atunci când cererile mele îl vizau pe Plahotniuc.

Maia Sandu continuă cu declarații denigratoare, gen „grupări”, de aceea eu am să o acționez în judecată în România, așa cum am făcut și în cazul lui Vladimir Plahotniuc. Ei ambii sunt cetățeni români, iar instanța de acolo cu siguranță măcar va examina plângerea mea”, a precizat Platon.

Președinția nu a comentat aceste declarații.

Maia Sandu a declarat săptămâna trecută că va analiza ordonanța emisă de Procuratură prin care învinuirile aduse lui Platon în dosarul furtul miliardului au fost anulate, utilizând expresii drept „gruparea Platon”, pe care a acuzat-o că reprezintă un pericol pentru securitatea națională.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) susține că în rezultatul cercetării tuturor probelor noi, coroborate cu probele administrate în cadrul urmăririi penale, pe motiv că fapta incriminată nu a fost comisă de către Veaceslav Platon, procurorii au ajuns la concluzia de renunțare la învinuirea adusă acestuia.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.