Acasă Politic Platforma DA despre demisia președintelui CEC: ”Acest scandal – văd unul inutil”

Platforma DA despre demisia președintelui CEC: ”Acest scandal – văd unul inutil”

0

În momentul în care vor exista motive solide (n.r. ca să cerem demisia președintelui CEC Dorin Cimil) o vom face. Este replica lui Andrei Năstase, după ce Comisia Electorală Centrală (CEC) a emis o circulară care prevede că partidele politice nu sunt concurenți electorali și nu își pot finanța candidații la alegerile prezidențiale și după ce opoziția a cerut demisia președintelui CEC Dorin Cimil.

„Acest scandal văd unul inutil. Platforma DA și eu am funcționat prin prisma unde-i legea nu-i tocmeală. Eu nu-mi schimb poziția de la o situație la alta. Platforma DA a fost afectată de acele amendamente. Acel amendament iată că face rău și Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și Platformei DA, atât timp cât nu a fost modificat până la capăt. În momentul în care vor exista motive solide (n.r. ca să cerem demisia președintelui CEC Dorin Cimil) o vom face, nu pentru că ar fi lezate interesele noastre”, a declarat Andrei Năstase.

Amintim că, PAS a cerut CEC-ului să anuleze de urgență noua circulară privind finanțarea campaniei prezidențiale și demisia lui Dorin Cimil din funcția de președinte și membru al CEC.

Potrivit CEC, Codul electoral stabilește faptul că în alegerile parlamentare și locale generale calitatea de concurent electoral o are partidul și blocul electoral care a înaintat candidați la funcțiile elective, dar la scrutinul prezidențial calitatea de concurent electoral o are doar persoana desemnată pentru funcția de președinte.

Dorin Cimil a fost propus în calitate de membru CEC de către PAS cu intenția ca instituția CEC-ului să devină apolitică, independentă, să apere interesul cetățenilor și să supravegheze cu adevărat organizarea unor alegeri libere și corecte.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.