Acasă Politic Platforma DA cere convocarea de urgență a ședinței extraordinare a Parlamentului

Platforma DA cere convocarea de urgență a ședinței extraordinare a Parlamentului

0

Platforma Demnitate și Adevăr cere Parlamentului să se convoace în ședință extraordinară pentru a examina situația gravă din agricultură. Într-o conferință de presă, reprezentanții formațiunii au solicitat de asemenea instituirea vacanței fiscale pentru agricultori și alocarea a cel puțin 200 de milioane de lei pentru a compensa pierderile fermierilor.

„Agricultorii cer eliberarea certificatelor de forță majoră, blocată de actuala guvernare. Aceste certificate le vor permite fermierilor să-și reeșaloneze datoriile la bănci. Ei cer vacanță fiscală pentru plata impozitelor și contribuțiilor de asigurări sociale pentru minimum jumătate de an. A treilea lucru pe care-l cer fermierii e suplinirea fondului de subvenționare. 2/3 din terenurile agricole din majoritatea raioanelor au fost afectate. Dacă nu se face nimic, sectorul agricol ar putea intra în insolvență”, a menționat vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

De notat că astăzi mai mulți agricultori din raioanele Ștefan Vodă și Căușeni, au ieșit la protest, nemulțumiți că autoritățile nu fac nimic pentru a rezolva situația gravă din sector. Aceștia au scos în stradă și tehnica agricolă, blocând o porțiune de drum de la intrarea în orașul Căușeni.

Fermierii s-au adresat reprezentanților opoziției să depună efortul pentru a da jos actualul Guvern care ignoră situația din domeniul agrar.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.