Acasă Social Plângere: Dacă n-ai voia lui Miron, nu poți intra cu microbuzul în...

Plângere: Dacă n-ai voia lui Miron, nu poți intra cu microbuzul în Bălți

0

Un angajat din cadrul Direcției Gospodăriei Locativ – Comunale a primăriei Bălți este acuzat de trafic de influență de un grup de transportatori interurbani. Potrivit lor, acesta ar împiedica accesul în oraș pentru unii transportatori de pasageri, favorizând, în schimb pe alții. Ajunși la limita disperării aceștia s-au întâlnit luni, 10 august cu primarul capitalei de nord, Renato Usatîi.

„Problema este transportul ilicit din oraș. Pentru că să aplanăm toate neînțelegerile e recomandabil să iasă un reprezentant, dar nu domnul Miron, să vedeți ce se face dimineața în oraș.

În afară de transportul regulat de călători ce fel de transport ați mai pus interdicție?

În fiecare dimineață, la intersecția străzilor 31 August și Stefan cel Mare, din 2015 staționează într-o parcare interzisă peste 10 microbuze.

La prima vedere, ele par a fi unități de transport de pe curse interurbane.

De fapt, statutul lor este de maxi-taxi și circulă ele pe străzile din Bălți  cum vor, astfel perturbând traficul rutier.

„Din 2015 tot apelăm la angajații primăriei să soluționeze întrebările cu unitățile de transport care activează la Banca de Economii.

Până în prezent nu s-a soluționat nimic. Simțim o susținere din partea unor angajați din primărie.Unde cea mai mare parte a călătorilor care intenționează să meargă spre Fălești s-au Glodeni se acumulează acolo”, s-a plâns Viorica Tutureanu.

Agenții economici spun că din cauza activității ilicite a acestor microbuze, accesul cărora în oraș pe linia Răuțel-Gara Auto Bălți este favorizat de șefii de la Gospodăria Locativ-Comunală, ei înregistrează pierderi.

„Practic nu poți activa și ne determină să închidem afacerea, sistăm transportul, este imposibil…Pleacă și angajații, deoarece nu este de lucru. Nu sunt călători și sunt nevoiți să-și caute de muncă”.

„Dumneavoastră restricționați intrarea la autobuz dar nu și a mașinelor de mare tonaj. Mașinele de mare tonaj au acces, pentru ei v-ați gândit, pentru noi nu.

Propuneți-le traseul peste cale ferată, așa cum ne-ați propus și nouă”, au spus agenții economici.

Agentul economic care gestionează maxi-taxi-urile ne-a spus că deține toate actele necesare pentru transportarea pasagerilor.

„În regim de taxi avem 40-50 de rutiere care nu lucrează în oraș. La Fălești avem patru mașini, iar la Pelinia trei. Dar 30-35 de mașini circulă în oraș”, a spus Anatolie Gusan.

Șeful adjunct al Direcției Gospodărie Comunală, Ion Miron respinge acuzațiile și spune că microbuzele de linie din apropierea  fostului sediu al Băncii de Economii își desfășoară activitatea în calitate de taxi.

„Noi avem transportul public municipal, noi nu știm ce transport și ce curse face, noi nu suntem împuterniciți”, a precizat șef-adjunct al Direcției Gospodăriei Comunale, Ion Miron.

Primarul de Bălți, Renato Usatîi prezent la ședință  a rămas uimit de cele auzite.

„În regim de taxi microbuzele? – Câte unități zilnic circulă așa? – Undeva 40 de unități- Cum 40, dacă..cum să adun eu toată informația dată?

Dă să punem Mercedesuri în regim de taxi, care-i problema? Facem cu două etaje, de dorit. Pentru mine e o noutate că rutierele merg ca taxiul”, a menționat primarul de Bălți, Renato Usatîi.

Reporterii nordnews au încercat să obțină o reacție de la șoferii microbuzelor, care prestează servicii de maxi-taxi pe cursa Bălți-Fălești.

Din păcate, aceșia nu s-au arătat prea vorbăreți.

nordnews.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.